Typen was echt mijn ding

#

Anneke is geïnterviewd voor de column 'In bed met....' in MijnMagazine. Lees het artikel hier.

Aandacht, inzicht, vertrouwen, financieel gezond ondernemen en mensen staan centraal bij Bennink adviseurs in Eibergen. “Onze klanten vinden een langdurige relatie prettig en kiezen graag voor het gemak van alles onder één dak.”

Met een integrale dienstverlening op het gebied van administratie en belastingen, assurantie- en hypotheekadvies, makelaardij en financiële planning geeft Bennink adviseurs particulieren en ondernemers een passend financieel advies. “Klanten hebben bij ons te maken met een relatief klein, laagdrempelig en persoonlijk team, dat uitgaat van de klantwensen. We bieden kwaliteit tegen een goede prijs”, vertelt Anneke Nijland-Bennink die samen met haar man Arjan het onafhankelijke bedrijf runt. “Wij kennen de klant en het verhaal erbij en kunnen hierdoor intern snel schakelen.”

Met paplepel ingegoten

Dit jaar bestaat Bennink adviseurs 45 jaar. Annekes vader startte destijds vanuit huis met het verzorgen van belastingaangiftes en verzekeringen. Al na een jaar nam hij de eerste medewerkster aan, die er nog steeds werkzaam is. Na enkele verhuizingen werkt het team van zestien mensen alweer twintig jaar op de huidige locatie. Anneke hielp al in het bedrijf voordat ze naar de meao ging. Administratieve werkzaamheden waren haar met de paplepel ingegoten. “Op school was ik goed in het vak handelskennis en typen was echt mijn ding. In drukke tijden hielp ik dan ook na schooltijd mee met het uittypen van de aangiftes inkomstenbelasting. In 1985 kwam ik in de zaak als secretaresse en de rechterhand van mijn vader. Later verzorgde ik particuliere aangiften. Toen Arjan en ik het bedrijf begin 2000 het bedrijf van mijn vader overnamen, richtte ik mij meer op onze ondernemers en werd ik verantwoordelijk voor onze medewerkers.”

Talent- en teamontwikkeling

Het omgaan met medewerkers en klanten past Anneke als een jasje. Daar haalt ze veel energie uit. “Samen met mensen wil ik iets bereiken. Ik vind het dan ook moeilijk om soms impopulaire maatregelen te moeten treffen zoals ontslag. Dan moet je zakelijk en persoonlijk los van elkaar zien.” Toen Anneke in aanraking kwam met de ME4ALL-Talentscan van Gails’ Company besloot ze als mensgericht persoon hier meer mee te doen. “Het geeft niet alleen inzicht in jezelf en je talenten, het is ook in te zetten in teamverband. Als je medewerkers laat werken vanuit hun talent krijgen ze energie en plezier in hun werk. Je ziet hen ontwikkelen. Dit draagt bij aan een goede samenwerking en vitaliteit. Door de positieve ervaring in ons eigen bedrijf, kreeg ik er zo’n plezier in dat ik besloot opleidingen te volgen. Sinds kort ben ik NLP-master en ME4ALL-consultant en help ik bedrijven met personeelsvraagstukken op het gebied van talent- en teamontwikkeling. Een geweldig mooie uitbreiding van onze dienstverlening waar de klant, medewerker en ik blij van worden!”

Bron: http://www.mijnmagazine.nl/index.php/redactie/bed-met24/