Op vakantie… maar ben ik (voldoende) verzekerd?

#
De vakantie staat weer voor de deur. Ben jij voldoende verzekerd? Lees onze tips en ga zorgeloos op reis.

 

De vakantieperiode komt er weer aan, het moment waarop velen van ons vertrekken naar prachtige vakantiebestemmingen. Een fijn vooruitzicht, maar ook hét moment om goed te kijken naar de reisverzekering en annuleringsverzekering. Er is niets vervelender dan dat je er achteraf achter komt dat je niet of niet voldoende verzekerd bent. Lees daarom onderstaande tips. 

Kijk goed naar je dekking

Heb je bijvoorbeeld standaard een Europa dekking en vlieg je lekker naar Zuid-Afrika? Denk er dan ook aan om de dekking om te zetten naar Werelddekking. Ga je een samengestelde reis maken? Controleer dan ook of deze los geboekte onderdelen verzekerd zijn. Kijk ook goed naar het verzekerde bedrag van de annuleringsverzekering. Vaak ben je standaard verzekerd voor € 1.500,- per persoon per reis. Ga je een duurdere reis maken, geef dit dan tijdig door. Ditzelfde geldt voor een langere reis. Vaak ben je verzekerd voor maximaal 60 dagen aaneengesloten. Ga je langer op reis? Geef dit dan aan ons door. Ook is het belangrijk om te kijken naar de zorgverzekering en de dekking in het buitenland. Twijfel je over de dekking of ben je niet voldoende verzekerd in het buitenland? Dan kun je de ziektekosten aanvullend meeverzekeren op de reisverzekering. 

Tijdens de reis

Is je bagage vermist of gestolen? Doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie in de plaats waar het voorval plaatsvond. Is de bagage tijdens het vervoer per vliegtuig, trein, bus of boot beschadigd of vermist geraakt? Laat altijd een P.I.R. (Property Irregularity Report) opmaken door de vervoerder. Vaak wordt er gedacht dat dit thuis ook mogelijk is, maar dat klopt niet. Heb je ter plekke geen aangifte gedaan, dan is er geen dekking op de reisverzekering.

Word je ziek tijdens de reis of heb je te maken met een ongeval of overlijden, neem dan altijd direct contact op met de alarmcentrale van jouw verzekeraar. Dit nummer vind je in veel gevallen op het polisblad of op de reispas. Ook bij ernstige vertraging, schade tijdens de reis of andere problemen tijdens de reis kun je contact opnemen met de alarmcentrale om een melding te doen of te overleggen wat zij voor jou kunnen doen.

Wij kunnen je helpen een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten of voor je na te kijken of je voldoende verzekerd bent. Neem bij twijfel even contact met ons op.

Met de auto op reis, denk aan een pechhulpverzekering!

Ieder jaar vertrekken er weer duizenden mensen met de auto naar het buitenland. Een veel gezien beeld is een auto (met of zonder aanhanger/caravan) aan de kant van de snelweg met pech of een ongeval tijdens de reis. Je hoopt natuurlijk dat dit jou niet overkomt, maar als het toch gebeurt, wil je goed en snel geholpen worden. Kijk goed na of jouw lidmaatschap van de ANWB (of andere pechhulpinstantie) nog actief en passend is. Soms is het ook zo dat er pechhulp vanuit de merkendealer geboden wordt. Heb je onlangs een nieuwe auto gekocht, dan kan het goed zijn dat er pechhulp vanuit de dealer geboden wordt. Een laatste optie is het verzekeren van pechhulp op de autoverzekering

Maar het kan ook zijn dat je helemaal geen dekking hebt bij pechhulp. Wij kunnen je helpen een pechhulpverzekering af te sluiten. Heb je een ANWB lidmaatschap met pechhulp service dan kijken we ook graag naar (goedkopere) mogelijkheden. Heb je hier vragen over of twijfel je over de dekking van jouw autoverzekering? Dan horen wij dat graag. 

Vignetten en milieustickers

Je hoort en leest veel over vignetten en milieustickers. Ga je met de auto of camper naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland? Dan heb je een vignet nodig. Ga je naar bepaalde gebieden in Frankrijk of Duitsland, controleer dan goed of je een milieusticker nodig hebt.

Mag je met slippers aan rijden?

Iedereen kent het wel, je bent op weg naar de zon en hoe dichterbij je komt, hoe warmer het wordt. Schoenen aan tijdens het rijden is wel erg warm, dus je besluit slippers aan te doen. Heerlijk, maar mag dit wel? In Nederland is dit niet bij de wet verboden, maar handig en verstandig is het niet. Hetzelfde geldt voor blote voeten tijdens het rijden. Het is niet van invloed op de autoverzekering, maar om goede grip op de weg en de auto te hebben raden wij aan stevige schoenen aan te doen. In het buitenland gelden er vaak andere regels. In Spanje en Frankrijk is het bijvoorbeeld ten strengste verboden om met slippers aan te rijden. Zo riskeer je een grote boete!

Heb je nog vragen?

Wij kijken graag met je mee. Heb je vragen over vakantie gerelateerde verzekeringen of juist over een andere verzekering neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van gepast advies op het gebied van verzekeringen. Alvast een mooie zomer gewenst namens ons hele team.