Onbetaald verlof

#

Hebt u onvoldoende vakantiedagen, maar wilt u eindelijk die lange reis maken waar u al zolang over droomt? Of een sabbatical opnemen, een heel jaar even helemaal niets moeten. Het kan, maar hoe? Wat zijn de financiële gevolgen van onbetaald verlof opnemen? Bennink adviseurs adviseert u en berekent de kosten en financiële gevolgen van een onbetaald verlof. 

Wat zijn de financiële gevolgen van onbetaald verlof?

U hebt het voor elkaar met uw werkgever, die paar maanden onbetaald verlof staan zwart op wit. Een heerlijk vooruitzicht! En tegelijkertijd, als u onbetaald verlof opneemt is dat vaak niet zonder gevolgen voor de toekomst. Daarom is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden. U bent in de periode van het verlof bijvoorbeeld niet verzekerd voor de Ziektewet en de WIA. Ook bouwt u geen vakantiedagen op. Onze adviseurs helpen u bij het in kaart brengen en het financieel plannen van de situatie, zodat u later niet voor onaangename verassingen komt te staan. 

Extra sparen voor een sabbatical of onbetaald verlof

U kunt extra gaan sparen voor een sabbatical of onbetaald verlof, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld onbetaald verlof op in deeltijd. U werkt dan in een bepaalde periode minder uren. U krijgt dan wel betaald over het aantal uren dat u werkt. Ga eens in gesprek met onze adviseurs. 

Onbetaald verlof? Houd rekening met uw pensioen

Onbetaald verlof of een sabbatical kunnen ook gevolgen hebben voor de opbouw van uw pensioen. Misschien dat u van te voren maatregelen moet gaan nemen om een pensioengat te voorkomen. Bereid u daarom goed op uw toekomst en laat u adviseren door onze pensioenadviseurs

Meer weten over onbetaald verlof?

Bennink adviseurs beantwoordt uw vragen omtrent onbetaald verlof en geeft een onafhankelijk advies, ook over uw pensioen. Neem contact op met één van onze adviseurs. We beschikken over een (pensioen)vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Uiteraard houden we rekening met uw gehele financiële situatie en wijzen we u op de mogelijkheden en aanwezige risico’s van het hele plaatje.