Loonadministratie

Het is verplicht om een loonadministratie te voeren als u als ondernemer 1 of meerdere werknemers in dienst hebt. Die loonadministratie is onder meer nodig om de belastingdienst de juiste gegevens te kunnen verstrekken, maar ook voor uw werknemers. Zij hebben de gegevens uit uw loonadministratie uiteindelijk nodig voor hun belastingaangifte. Uw loonadministratie kan door de belastingdienst gecontroleerd worden, dus het is belangrijk om deze goed kloppend te houden.

Wat kunt u verwachten

Voor het aanleggen van een sluitende loonadministratie moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. U krijgt te maken met:

  • algemene administratieve verplichtingen
  • bijzondere administratieve verplichtingen
  • inkomstenverhoudingen
  • bewaarverplichtingen en bewaartermijnen
  • vrijgestelde uitkeringen en verstrekkingen
  • levensloopregeling

De voorwaarden en aanvullende informatie over de loonadministratie uw verplichtingen kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. 

Loonadministratie uitbesteden? Bennink adviseurs

Als u liever de loonadministratie uitbesteed aan een loonadministratiekantoor dan kan dat. Bennink adviseurs verzorgt uw volledige loonadministratie, maar ook andere aspecten van uw financiële administratie, zoals jaarrekeningen, aangiften, en rapportages. Onze deskundige adviseurs staan voor u klaar en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daardoor kunnen we snel problemen en mogelijkheden signaleren en u daarover tijdig adviseren. Zo kunt u zorgeloos verder met ondernemen.

Geen accountantsverklaring nodig? Dat kan schelen in de kosten.

Hebt u uw loonadministratie al ondergebracht bij een accountantskantoor? Misschien is dat niet nodig en kunt u volstaan met het laten verzorgen van uw loonadministratie door een administratiekantoor zoals Bennink adviseurs. U kunt kieze voor een administratiekantoor indien u:

  • minder dan 8,8 miljoen euro netto-omzet draait;
  • een balanstotaal van minder dan 4,4 miljoen euro hebt;
  • minder dan (gemiddeld) 50 werknemers in dienst hebt.

Bennink adviseurs verzorgt dezelfde werkzaamheden als een accountantskantoor. En tegen een scherp tarief. Wij mogen alleen geen goedgekeurde accountantsverklaring afgeven. Wanneer dat wel nodig is, doen we een beroep op Fiscount.

Meer informatie over loonadministratie voeren?

Wilt u meer weten over loonadministratie voor uw onderneming door Bennink adviseurs? Maak dan vrijblijvend een afspraak en neem contact op. We horen graag wat we voor u kunnen betekenen en maken als u wenst vrijblijvend een offerte. Wist u trouwens dat we voor starters wij een speciaal ‘Starterstarief” hebben?