Eerder stoppen met werken

#

Het is voor veel mensen een aantrekkelijke gedachte; eerder stoppen met werken. U hebt ineens alle tijd om samen met uw partner die ene lange reis te maken, uw hobby serieus op te pakken of meer tijd om met uw familie doorbrengen. Als u uw pensioendatum naar voren wilt halen, dan moet u eerst weten wat er mogelijk is in uw situatie. Bennink adviseurs kan u helpen met een plan zodat u eerder kunt stoppen met werken. 

67 jaar of ouder, en dan?

In Nederland mag u op 67 jarige leeftijd stoppen met werken. U hebt dan recht op AOW. In de toekomst gaat deze leeftijd hoger uitvallen. Als u eerder met pensioen wilt, dan kan dat veelal wel. De meeste pensioenfondsen hebben regelingen om dit mogelijk te maken.Tegelijkertijd kan de uitkering van uw pensioen mogelijk lager uitvallen, omdat u minder jaren pensioen hebt opgebouwd. 

Het begint met allerlei vragen

Misschien vraagt u zich af: hoeveel pensioen krijg ik als ik eerder stop met werken? Hoeveel belasting moet ik betalen bij een vervroegd pensioen? Hoeveel geld heb ik nodig als ik eerder wil stoppen met werken, wat zijn de consequenties, wat zijn de gevolgen van eerder stoppen met werken voor mij? Mogelijk moet u zelf extra geld opzij zetten. Uw pensioenadviseur kan u meer vertellen over deze opties en berekenen wat eerder stoppen met werken voor uw persoonlijke situatie betekent.  

Andere mogelijkheden om eerder te stoppen met werken

Als u zelf wilt bepalen wanneer u met pensioen gaat, dan is eerder stoppen met werken niet de enige weg manier. Heeft u er al wel eens over nagedacht om voor een gelijk inkomen te kiezen, zowel voor als na uw AOW leeftijd, of het deels laten ingaan van uw pensioen terwijl u nog een aantal uren werkt? Er zijn nog meer mogelijkheden. Ga eens in gesprek met onze adviseurs. 

Opbouwen? Houd rekening met veranderingen

Veranderingen in het leven hebben gevolgen voor de opbouw van uw pensioen. Uw pensioen kan bijvoorbeeld ook worden beïnvloed door een echtscheiding, wisseling van banen of overheidsmaatregelen. Er kunnen pensioengaten ontstaan. Bereid u daarom goed op uw toekomst en laat u adviseren door onze pensioenadviseurs. 

Meer weten over eerder stoppen met werken?

Bennink adviseurs beantwoordt uw vragen omtrent eerder stoppen met werken en geeft een onafhankelijk pensioenadvies. We beschikken over een pensioenvergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Uiteraard houden we rekening met uw gehele financiële situatie. Ook wijzen wij u op de mogelijkheden en aanwezige risico’s.